Slovenčina (Slovenská republika)Hungarian (formal)

Zlatý Hucul na FacebookuItt vagyunk

Lovaink

Rusalka

Rusalka

Kobyla narodená v roku 2012, prvé žriebä od Rýchlej, otcom je Drak. Krásna narastená kobylka milujúca ľudí a ich pozornosť. Je hnedej farby bez odznakov. 

 


Prometheus

Prometheus

Žrebček narodený  v roku 2012 z Pánky po Drakovi. Koník väčšieho zrastu, hnedej varby bez odznakov.Predaný, Momentáne využivaný ako rekreačný koník...


sojka
Sojka

Huculská kobylka narodená v roku 1999 bude využívaná predovšetkým na vychádzky do terénu a chov. Kľudná, trochu tvrdohlavejšia hnedka s malým kvietkom na čele si iste nájde svojich ľudí, ktorí ju konečne budú mať radi.


dragon8Dragon

A Kistapolcsányban 2011. augusztus 5-én megrendezett nemzeti lovas kiállításon Dragon elnyerte a Hucul Nemzeti Bajnok címet!

Az egyedüli tenyészcsődörünk (Hroby VIII – 14). Dragon nagyon jó természetű ló. Problémamentes a gondozásnál, könnyen lovagolható és irányítható a kancák közelében is. Lovasoktatásra nem használjuk.

Hucul kancák fedeztetése lehetséges. Ár megegyezés alapján. A kanca istállózása lehetséges.

 

 

 

Apja: Hroby VIII (Hroby VII, 356 Aida / Oušor – 7)

Anyja: 614 Goral XIV – 41 (Goral XIV, 331 Gurul V – 35)

Született: 1999. március 6.

Szín: pej jegyek nélkül

Méretek: 144 cm marmagasság
Csehországban az ELITA tenyésztési kategóriába lett sorolva.
Dragon kimondott ugrótehetséggel rendelkezik, hucul ugrató versenyeken vesz részt. Nem hivatalos western-stílusú versenyen 5. helyet ért el a Barel Race versenyszámban. A jövő évtől kezdve már valószínűleg részt fog venni hivatalos ugrató versenyeken is a ZM – Z kategóriában.

Dragon a nagyléli 1. Hucul Lovasnapokon két versenyszámban győzedelmeskedett – díjugratásban és mini-maxi ugratásban.

Utódai száma ez évben Drakullka csikóval szaporodott. Jövőre, 2012-ben, pedig további csikói vannak kilátásban Ulla, Pánka, Gajris valamint egy idegen kancától is.

Katka

Termetes és erős kanca, alkalmas szinte bármire. Nehezebb lovasokat is elbír, problémamentesen lovagolható csoportban és egyénileg is. Nagyon fürge és járókész, nem kell noszogatni, szívesen ugrat, kellemes nyereg nélkül is. 

Kezdők számára nem ajánlott jelentős járókészsége miatt.

Májusban a magyarországi Szigetcsépen a kitűnő harmadik helyen végzett, ami a legjobb eredménynek bizonyult az összes résztvevő szlovákiai ló közül.

Június 12-én a nagyléli hucul lovasnapokon második helyet szerzett az ösvény versenyszám gyermek kategóriájában.

Pánka

Idősebb, kiegyensúlyozott kanca, alkalmas gyerekek és nehezebb lovasok számára is. Kellemes léptét minden bizonnyal értékelni fogják azok, akik szívesen lovagolnak nyereg nélkül. Pánka ideálisan járókész, nem szükséges noszogatni.

Alkalmas többnapos túrára is. A ménesben nehezebben befogható, ugyanis nagyra becsüli szabadságát :). Nagyon kedvelt a lovasok által.

Június 12-én a nagyléli hucul lovasnapokon kitűnő második helyet szerzett a mini-maxi ugratás versenyszámban.

Radka

Radka beceneve Kráska (Szépség), a gyerekek kedvence. Legkisebb kancáink egyike. Szeret minden emberi figyelmességet, imádja a hosszú tisztogatást.

Könnyedén lovagolható. Alkalmas könnyebb lovasok számára. Ugratáshoz nem megfelelő, de egyébként tökéletes. Jelenleg vemhes, a csikó apja Dragon.

Hatalmas szomorral és bánatban értesítünk mindenkit, hogy Kráska elhunyt :(

Rýchla

Gesztenyepej kanca, mely csak idősebb korában lett belovagolva. Elsősorban hosszabb (esetleg többnapos) túrákra alkalmas. Nagyon járókész, nem szükséges az intenzív noszogatás. Néha kissé ingerlékeny. 

Nagyon erős a közösségi ösztöne (ménesösztöne), ezért nem alkalmas egyéni lovaglásra. Jól érzi magát, ha a ménes valamely más lova mögé sorakozhat. Ilyenkor problémamentes. Ellenálló és erős kanca, mely nehezebb lovasokat is elbír. 

Ulla

Ulla a ménesünk legnyugodtabb kancája. Egyedüli hátránya, hogy lassabban reagál a lovas irányítására (oldalnoszogatásra). 

Futószáron alkalmas kicsi gyerekekhez is. Ideális nyugodt és megbízható lovakat kedvelő személyeknek. A jövőben valószínűleg fogatos lóként lesz alkalmazva. Szívesen hentereg a vízben – néha a lovassal a nyeregben is :)

2011. május 27-én Ullának Drakullka nevű kiscsikója született. Jelenleg ismét vemhes Dragontól.

Udine

2010 májusában született, és anyjával, Ullival, ellentétben nagyon temperamentumos. Nem félős, inkább kíváncsi csikó, mely állandóan valami újjal lep meg bennünket. Nem fél a műanyag fóliáktól sem – amik nagyon ijesztők még a felnőtt lovak számára is. Már 5 hónaposan belement a Dunába, leellnőriz minden gödröt, kergeti a kutyákat ... 

Gondoskodásnál problémamentes, kitartást gyűjt hosszú sétákon Zorkával, mely a csikó elválasztása óta a pótanya szerepet tölti be. Mindannyian örömmel figyeljük cseperedését. 

 

Drakulla

Drakullka fiatal pej kanca. Ő az első csikó, amely a Nagyléli szigeten született. Apja Dragon anyja Ulla. Természete nagyon élénk, szívesen sétálgat anyjával. 

Zorka

Zorka egy fiatal kanca alapkiképzésben. Nagyon temperamentumosnak és fogékonynak tűnik. Nyugodt és tapintatos kezelést igényel. Mint lovagolatlan kanca érkezett. Jelenleg intenzív kiképzés alatt van, és nagy reményt fektetünk belé, hogy távlovaglásra lesz alkalmas.

Fiatal kora és váratlan jelenségekre való gyors reakciói miatt könnyebb, de tapasztalt lovasok alá ajánljuk.

Zorka az idén megkezdte sikeres sportpályafutását. Május elején részt vett a szigetcsépi lóversenyen, ahol 21 akadály sikeres legyőzése után lerombolta a szalon-kaput. Sajnos ez a baki lett az oka, hogy csupán a 13. helyen végzett. Május végén azonban kijavította hírnevét a Csallóközaranyoson rendezett lóversenyen. Egyértelműen győzedelmeskedett a nagy lovak felett az ügyességi versenyszámban.

Június 12-én hazai pályán 7 perces idővel győzött a huculösvény versenyszámban. Sajnos, Zorka beigazolta lovasa aggodalmait is, hogy ugrótehetsége nem igazán kápráztató. Díjugratásban az utolsó előtti helyet foglalta el. Sport-karriere további lépései már csak az ösvény versenyszámban fognak megvalósulni.

Prislop Gajris

Beceneve Gaja. Ménesünk legújabb kancája.

Jó természetű, nyereg alatt kellemes léptű ló, ezért valószínűleg közkedvelt és igényelt lesz lovaglás céljából. Azonban csupán zabla nélkül lovagolható, mert ajkai nagyon sérülékenyek.

Galant

Gesztenyepej csillaggal, piszrával, 4 lábban félszár kesely, herélt. A legidősebb lovunk. Született 1988. április 2-án Oroszországban. A legnagyobb valószínűséggel Achaltekee fajta. Idős kora ellenére Galant jó egészségnek örvend, és hatalmas munkakedvvel bír.

A ló nagyon jól be van lovagolva, fogékony a segédeszközökre. Ideális fiatal lovasok számára, akiknek nem elég a tereplovaglás, hanem érdeklődnek a lovardai gyakorlatok iránt is.

Idős kora és gyengébb testalkata végett csak könnyebb lovasok számára alkalmas. Gyerek lovagoltatásra futószáron szintén alkalmas.